... o čosi krajšie Vianoce...

16.12.2013 Prešov

Prešov, 16.12.2013 – Od dnešného dňa (16.12.) do piatka (20.12.) bude na námestí pred Konkatedrálou sv. Mikuláša umiestnený stánok (v prešovských farbách), kde sa bude podávať primátorský punč. Cena tzv. „primátorského punču“ je dobrovoľná, výťažok z predaja pôjde na pomoc organizáciám – partnerom mesta v starostlivosti o rodinu v kríze, rodinám, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii, čím sa im podľa slov primátora, pomôže aspoň takouto formou spríjemniť im Vianoce.

Výťažok pôjde:

DORKA – unikátne centrum, ktoré pod jednou strechou poskytuje odbornú pomoc a bývanie deťom, mladým, dospelým a rodinám, ktoré sa ocitli v krízovej životnej situácii

MyMAMY – záujmové združenie poskytuje strániace krízové poradenstvo ženám, obetiam násilia v párových vzťahoch a ich deťom, venuje sa základnému a špecializovanému sociálnemu poradenstvu pre túto cieľovú skupinu a poskytuje krátkodobé ubytovanie v zariadení núdzového bývania.

NÁVRAT - nezisková organizácia, ktorá presadzuje a podporuje návrat opustených detí z inštitúcií (detských domovov) do rodín s presvedčením, že jedine rodina so stabilnými milujúcimi rodičmi dokáže dieťaťu poskytnúť optimálne podmienky pre zdravý duševný vývin.

MAGIS – občianske združenie pri Farnosti sv. Mikuláša v Prešove, ktorá o. i. pomáha jednotlivcom a rodinám s dlhodobými problémami.

Tento rok boli vytipované prešovské organizácie, ktorých pomoc smeruje rodinám s deťmi v kríze. Medzi tieto združenia sa rozdelil aj finančný výťažok zbierky zamestnancov MsÚ a MsP v Prešove vo výške cca 2 000 eur. Tento rok, žiaľ, sekcia služieb občanom – sociálny odbor uskutočnil 12 000 intervencií (balík opatrení ako soc. poradenstvo, individuálna práca a pomoc a pod.) práve v rámci tejto cieľovej skupiny. A keďže Vianoce sú aj o pomoci, aj tieto sviatky sa v myšlienke „primátorského punču“ rozhodlo mesto Prešov pokračovať a prispieť tak kúskom radostnejších Vianoc tým, ktorí to skutočne potrebujú.

Stránok je v týchto chvíľach postavený, s predajom sa oficiálne začne dnes o 15:00, kedy sa pri výdaji popri primátorovi stretnú aj poslanci MsZ v Prešove a ďalšie významné osobnosti Prešova. Počas tohto týždňa sa v rámci tejto akcie budú podávať aj koláčiky, ktorými túto myšlienku podporili kuchyne prešovských ZŠ. Vianočný primátorský punč, z ktorého výťažok poputuje na pomoc rodinám, bude možné ochutnať do 20.12.2013 (piatok).

Tešíme sa na Vás, pomôžme spoločne dobrej veci,

s pozdravom V. Kmetóny Gazdová
 

Vyberte región